L Liceul sdfsdfsd asa

Săotămâna limbilor străine

Învățarea unei limbi străine nu doar îți dezvăluie cum gândesc și ce simt alte societăți, care sunt experiențele și valorile lor și modul în care se exprimă, dar îți oferă o oglindă culturală în care poți vedea mult mai clar propria ta societate. 

Edward Lee Gorsuch

     Învățarea unei limbi străine nu mai reprezintă o dovadă a inteligenței, a poziției în societate ci pur și simplu o adaptare la prezent, și, în anumite situații, o cerință obligatorie.

Limbile străine sunt folosite în toate domeniile, ele aduc oamenii aproape și leagă continente, țări, culturi,civilizații.Uneori se spune  că valoarea ta ca om crește cu fiecare limbă străină pe care o înveți, prin orizonturile pe care ți le deschide. Nu înzadar Frank Smith afirma că:,,Cunoașterea unei limbi te poziționează pe coridorul vieții.Două limbi îți deschid fiecare ușă de-a lungul lui”.

Comisia Metodică  de limbi străine din cadrul IP Liceul Teoretic „Traian” în perioada 25.03.2019-29.03.2019 au desfășurat Săptămâna Limbilor Străine/ Limbii ruse care a avut drept obiectiv să promoveze diversitatea lingvistică, plurilingvismul / multilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții.

Membrii comisiei au organizat în cadrul săptămânii diverse concursuri:

  • ,,Sightseeing English Speaking Countries”
  • ,,The Best Pupil”
  • ,,I love English”
  • ,,Marathon de lecture consacré aux journées de la francophonie sur: ,,Le petit Prince d’Antoine de Saint-Exupery”
  •   Concursul prezentărilor PPT:

,,Moldova- My Love”-clasele a XI-a, a XII-a

“This Is London”- clasele a X-a

Au fost desfășurate ore  demonstrative

  • Leçon de civilization ,,Bonjour de France”

Desfășurarea activităților în cadrul Săptămânii Limbilor Străine/ Limbii ruse a urmărit  să atragă atenția elevilor asupra importanței învățării limbilor străine și să îi sensibilizeze cu privire la existența și valoarea limbilor moderne, încurajând învățarea lor.

„Cunoașterea unei limbi străine este ușa către cunoaștere” ‒ Roger Bacon