L sdfsdfsd asa

Excursii

 

Excursia școlară – motiv de bucurie pentru elevi

 

Un mijloc didactic important în raport cu dezvoltarea cognitivă şi afectivă a elevului ce-i oferă acestuia oportunitatea de a observa, de a cerceta, de a cunoaște în mod direct o mare varietate de aspecte din mediul natural este excursia. Aceasta înlesnește educarea şi dezvoltarea simţului estetic, stârneşte dragostea pentru natură și respectul pentru frumusețile ei, stimulează curiozitatea şi spiritul de echipă al elevilor, aceştia păstrând în memorie unele momente ce pot fi de neuitat pentru tot restul vieţii.

În urma unei decizii comune cu  elevii și părinții clasei V-a,,A,, am organizat câteva excursii care au avut un impact pozitiv asupra elevilor. Prima excursie a avut loc la AO «Clubul de Hipism Sparta» din Municipiul Chisinau, Satul Budești, unde elevii au avut posibilitatea să cunoască și să vadă  specii de cai sportivi și au profitat  de o lecție  de hipizm

Următoarea excursie a avut loc la ,,Casa Olarului’’ din Hoginești unde elevii au făcut  cunoștință cu meșterul popular Vasile Goncear și au exersat la producerea vaselor din lut.

Cea mai dulce excursie organizată în ajunul sărbătorilor de Crăciun a fost vizita la  Fabrica de ciocolată ,,Rifero’’din satul Văsieni r-nul Ialoveni. Aici elevii au avut deosebita ocazie să  savureze din dulciurile preferate și să ia cunoștință cu procesul de producere a ciocolatei.

În final, vreau să adaug că excursiile contribuie la creșterea interesului elevului pentru studiu, le măresc orizontul geographic și fac legătura dintre teorie și practică.

 

 

Moldova este o țară mică dar foarte frumoasă, plină de locuri pitorești pe care le vizitez oricînd am posibilitatea. De curânt am fost în excursvaporulie la Mănăstirile Saharna și Țîpova. De fiecare dată mă impresionează nu frumusețea, nu cascada, ci faptul că fiecare venit aici devine mai bun mai sensibil, vesel și probabil ca și mine pastrează acest sentiment încă mult timp.

Excursia noastră a început la Chișinău unde ne-am îmbarcat în autobusul cu care am mers pînă la Rezina – un orășel nu prea mare, dar care  se înoiește  – am vazut case noi, înalte.

saharnaM-au impresionat frumusețile din aceste locuri: speciile de păsări, cascada, mănăstirile înfrumusețate cu icoane, era una  mare de statura unui om crosetată de meșterițele din secolele trecute.

Am rămas nedumerită cum de au putut oamenii să sape în piatră și cum au locuit acolo?

Am trăit emoții de bucurie cînd am urcat pe vaporul cu care am călătorit pe Nistru.

Am admirat locurile pitorești ce se vedeau de pe vapor.

Realizat: eleva clasei a V-a ”A”